Majstor svog zanata. Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda po broju prodatih knjiga. Najprodavaniji autor u Engleskoj i Francuskoj. Agata Kristi piše krimi romane koji su prepoznatljivi po neočekivanim preokretima. A najviše voli da zavara tragove tako da ste potpuno sigurni ko je ubica. Naravno, dok ne dođete do poslednjih stranica. U moru krimi romana, njena dela možete prepoznati „vezanih očiju“. Iz njenih knjiga su proizašli mnogi filmovi, serije, pa čak i danas nakon više od 120 godina od njenog rođenja i dalje ostavlja neizbrisiv trag. Preporučujem knjigu „I ne osta nijedan“ prema kojoj je snimljeno nekoliko verzija filmova (pod naslovom „Deset malih crnaca“). Tačnije, tri verzije.

Ono što ćete doživeti sa Agatom jeste da će vas sigurno uvući u roman, uzećete lupu, možda postanete uglađeni Herkul Poaro, Gospođica Marpl ili neki drugi detektiv. Jednostavno je nemoguće ne učestvovati u njenim knjigama.

A kada počnete da je čitate, greh je knjigu čitati više od dve nedelje. Ukoliko ste član biblioteke za kratko vreme ćete isprazniti policu sa njenim knjigama. Kada ispraznite celu Agatu, nakon par godina možda poželite da se ponovo prepustite njenoj mašti negde na moru, pored okeana ili reke.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.