Koncerti benda Block Out su kulturni događaji koje se dugo pamte. Benda više nema, a pesme uživo možete čuti, na možda još boljim koncertima Nikole Vranjkovića (autor i gitarista u grupi Block Out, sada nastupa pod svojim imenom). Ipak, ne treba zaboraviti ni žive nastupe jednog od najboljih domaćih grupa. Ovo je dvoiposatni snimak iz Doma omladine koji je zabeležila televizija Studio B.

Svetlo je tokom celog koncerta isključivo plavo. Iz tog plavetnila izlazi čudesna muzika. Mračna, ne toliko komunikativna, refleksivna, repetitivna, bez nepotrebnih solaža i želje muzičara za samohvalisanjem. Ovde svi rade kao tim, a cilj je da iz zvučnika izađe vrhunsko delo.

Nikola i ekipa tačno znaju kada treba stati i ući u ambijentalne vode, a kada praviti buku. Takođe, savršeno pripremaju atmosferu pred eksploziju emocija i vrhunske svirke. Taj tajming i promene vode publiku kroz nizove dramskih zapleta i kulminacija. Slušalačko iskustvo je potpuno.

Malo je ljubitelja muzike koji su otišli na koncert Block Outa/Nikole Vranjković samo jednom. Većina, uključujući i autora ove preporuke, sve pesme peva od početaka do kraja koncerta.

A kada u našem gradu nema Nikole i drugara duže vreme onda se setim starih nastupa pa vežbam do sledećeg. Ovo je jedan od snimaka kome se često vraćam.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.