„Ko je maznuo moj sir” spada u klasičnu literaturu iz oblasti menadžmenta. Mnogima će to biti prva knjiga te vrste koju su ikada pročitali. Oni koji su nastavili da čitaju sličnu literaturu, lako će zaključiti da ima mnogo elemenata koji je ipak izdvajaju od sličnih naslova i dovode na sam vrh lestvice motivišućih knjiga samopomoći koje možete da pronađete.

Sama knjiga spada u oblast menadžmenta koja se zove upravljanje promenama. Veoma je kratka i napisana u formi moderne basne za odrasle. Kroz načine snalaženja miševa i čovečuljaka, učimo o različitim načinima adaptacije na promene i posledicama koje oni nose. Jednostavna za čitanje, sa previše objašnjavanja i ponavljanja (što je, inače, jedna od odlika ovakve literature), knjiga ipak uspeva da ostavi efekat toga da je čitalac nešto novo saznao, usvojio i uz to se i zabavio i opustio.

Ukratko, „Ko je maznuo moj sir“ je knjiga koja će vas naučiti kako da se suočite sa promenama u životu i kako da pronađete načine da se prilagodite novim situacijama. Knjiga je jednostavna za čitanje, ali sadrži mnogo korisnih lekcija koje će vam pomoći da razumete značaj promena i kako da se nosite sa njima.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.