Ukoliko slavite godišnjicu ili samo želite da iznenadite voljenu osobu, verujem da je ova pesma idealan poklon. Šarm, glas, tekst ili pak ceo paket je pun pogodak da nekog zavedete. Kada bih pravila spisak pesama koje su za romantično veče sigurno bih je stavila na listu. Možda čak i neki ples pored mora, s obzirom da ide leto. Leonard Cohen i njegova pesma „Dance Me to the End of Love“ svakako zaslužuju da se preporuče i preslušavaju iznova i iznova. Jer njegov glas, a posebno interpretaciju ne možete često čuti. On nije tipski pevač, on je umetnik za sebe, majstor da vas zavede glasom i ubaci u sanjarenje.

Verujem da nijednoj ženi ne bi zasmetalo da joj neko otpeva kako je njegova golubica. A Lenard Koen je baš to znao da uradi. Da napiše tekst koji je i vrhunska poezija i čisto šarmiranje. Jedno je sigurno, a to je da je kroz svoje pesme iskazivao ne samo emocije, već se i društveno angažovao, podržavao ili kritikovao društvo.

Nekada je teško i rečenicama iskazati svoje mišljenje ili osećanje, a Lenard je to majstorski radio kroz pesme. I zato slušajte Lenarda.

Pesmu možete poslušati ovde.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.