Jedna noć u Parizu. Kako romantičan naziv za koncert. Rekli bi da je to nešto za zaljubljene parove. A zapravo i jeste, s tim što nije samo za parove, već za sve koji su zaljubljeni u muziku i spektakularne koncertne nastupe velikih umetnika. „One night in Paris“ je naziv koncerta benda Depeche Mode. Koncert je održan u okviru turneje The Exciter Tour 2001. godine, a režirao ga je čuveni Anton Corbijn. Za skoro dva sata izveli su 20 pesama.

Koncert je maestralno odsviran i otpevan. Bend vodi slušaoce i gledaoce na emotivno putovanje, pesme su ponovo aranžirane tako da se podižu i spuštaju od elektronske ekstaze do tišine, od euforije do trenutaka kada je svako u publici ostavljen da razmišlja o životu, sam sa sobom, iako je okružen hiljadama ljudi. Bend je mislio na publiku, ali ne populistički, nije hteo da joj se dodvori i da joj peva ono što publika želi da čuje, već da je uključi, da ih povede na neverovatno putovanje.

Ovo je jedan od retkih koncerata sa skoro savršenim zvukom, sve se besprekorno čuje, nema preklapanja, nema buke, niko nikoga ne guši, svi muzičari na sceni su u funkciji pesme. Naravno, Dave Gahan je u prvim redovima, ali ne na silu, njegova energija, harizma, seksipil i neverovatan talenat nisu tu da bi pevač naduvao ego do nebesa, već da bi pred publiku savršeno izneo ono što je Martin Gore želeo da saopšti.

Sve to možete gledati dva sata, doduše samo video snimak (pogledajte ovde). Uživo, ako budu dolazili kod nas ili negde blizu. A ko može u Parizu, blago njemu.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.