Sasvim spontano, tokom rutinskog vežbanja, možda čak i tokom zagrevanja za „pravo“ sviranje gitare nastao je rif, možda je preciznije reći tema, koja će ući u istoriju moderne muzike. Ta lako prepoznatljiva kombinacija tonova dopala se ostalim članovima slavnog benda Guns N’ Roses. Sleša su ispratili i ostali članovi benda. Pesma je počela da se nazire. Pevač Eksel Rouz je ranije napisao stihove, ali nije imao muziku, pomislio je da ovde sve leglo u dobru celinu. Kada su iscrpli inspiraciju svi su stali, nisu znali gde dalje. A onda je Eksel viknuo na mikrofon “ Where do we go now? Ostalo je istorija. Rođena je legendarna pesma „Sweet Child O’ Mine“.

Iako se pesma našla na vrhu mnogih top lista i do danas ostala veliki hit, stihovi su melanholični, a pomalo i nostalgični. To nije vesela pesma. Ipak, postala je hit.

Današnja preporuka je izvođenje upravo te pesme, ali u nešto drugačijem ruhu. Talentovani mladi duo „2Cellos“ „pročitao“ je pesmu na svoj način. Pesmu su obradili na violončelima, što i samo ime sugeriše. U njihovom šarenolikom izvođenju jedan ih je hit izdvojio i odradio svoj posao. Svetsku karijeru su otvorili hit izvedbom hita „Smooth criminale“ Majkla Džeksona i počeli da nastupaju širom sveta i to sa nekim od najvećih imena svetske scene.

Njihova ljubav prema muzici i instrumentu se može videti kroz pesme koje sviraju, a dok ih gledate u svakom momentu možete videti i osetiti tu emociju. Ta ljubav i strast sa kojom izvode različita muzička dela u vama zaista izazivaju oduševljenje. Od romantičnog i svečanog Betovena i odmah potom rokenrola pa sve do Despacita. Nije dovoljan samo talenat da bi se nastupalo u celom svetu. Potreban je rad, trud, a ovaj dvojac je to više puta potvrdio. Inače, više neće nastupati zajedno. Od sada ih možemo gledati odvojeno. Uživajte u drugačijim zvucima svima nam poznatog rifa, ali sa potpuno drugačijim iskustvom.

Pesmu možete poslušati ovde.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.