Serija „Killing Eve“ vas tera i da je gledate, ali i da odustanete od gledanja, sve u isto vreme. Govorim o onom momentu kada vas lik toliko nervira da imate potrebu da prekinete gledanje, ali radnja je zanimljiva. Pucnjevi i sofisticirana špijunska oprema su dobar magnet za publiku. Plus ako ima neka lepa plavuša… Svi koji se odluče da nastave gledanje serije, uvideće da ovo nije samo serija o ubijanju, već i psihološka analiza likova koji isprva deluju veoma različito. Ali, kako serija odmiče počnete primećivati da su dve žene na suprotnim stranama zapravo slične. Obe su profesionalci, obe su u „muškom“ poslu. Međutim, ništa u ljudskoj prirodi nije toliko jednostavno.

Pritom vas obe nerviraju. Svaka na svoj način. Jedna nikako ne može da se opusti i ne bavi se sopstvenim izgledom, dok druga uživa u oblačenju, putovanjima… Serija pored neverovatne glume i špijunsko-akcione priče donosi i modu kao temu. Kostimi, odeća koju nosi antiheroj Vilanel je drugačija za svaki posao koji treba da obavi. Ona svakako privlači pažnju, ali ko bi rekao da se ispod tih slatkih rumenih obraza krije hladnokrvni ubica. Dok se ispod neuredne kose i šljampave odeće krije osoba koja je njena „suprotnost“ – pravda i zakon. Barem u formalnom smislu.

Ova serija vas svakako neće odvući samo na jednu stranu, da navijate da vaš favorit preživi. Ona vas tera da razumete onog drugog, onog koji je na tamnoj strani. I u jednom momentu vi polako počinjete da uživate u sarkazmima i surovostima koje Vilanel izgovara, jer u njima ima mnogo istine.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.