Select Page

Lava Lab preporuke za

gledanje, čitanje i slušanje

Breeders – jedan od najiskrenijih prikaza roditeljstva

Biti roditelj je sigurno jedna od najtežih i najlepših stvari koje sam doživela. U trenucima koji su teški, kada sam se zapitala da li radim pravu stvar i da li će moje dete imati “traume iz detinjstva” jer sam “izgubila živce” pred njim, serija Breeders, fenomenalnog Martina Frimena mi je došla kao “melem na ranu”. Jedan od najiskrenijih prikaza roditeljstva. Bez cenzure. Trenutno je u toku druga sezona (10 epizoda).

The sun was gonna shine

Jedna od nekoliko pesma koja mogu da se vrte ceo dan, a da ne dosade. Posle svih pesama koje je uradio s Bitlsima i 14 solo albuma (Wings albuma i još štošta) Makartni je napisao savršenu pop-džez pesmu: „My Valentine“. Napisao je ženi jer nije mogao da je izvede, pošto je padala kiša. To je i tema pesme. Vrlo jednostavno, a toliko duboko. Na tom albumu, Kisses on the Bottom, uglavnom je obrađivao džez stvari. Za promenu nije svirao sve instrumente, već su to radili džez muzičari, između ostalih i velika Diana Krall. Remek-delo „spakovano“ u nešto više od tri minuta. Uživajte, posebno … if it rained…

Eyot – Jazz na vrhu planine

Ambijentalni džez plus psihodelični pa i ekstatični trenuci ostavljaju odličan utisak na slušaoce, a njih očigledno ima. Nišlije zvuče svetski, a utisak je i da pokušavaju da izgrade internacionalni karijeru. Želimo im da uspeju u toj nameri. Uživajte u numeri „Drifters“ i planinskom spotu.