Colin Firth, Hugh Grant, Liam Neeson, Emma Tompson, Kira Najtli i Rowan Atkinson. Toliko velikih imena u jednoj komediji. Film „Love Actually“ Richarda Curtisa je klasičan holivudski film, a širom sveta se najviše gleda tokom novogodišnjih praznika. Film počinje sa nekoliko različitih priča o svakoj porodici, paru i na kraju sve povezuje u jednu klasičnu novogodišnju završnu scenu. Malo gledate simpatičnog Firtha na jugu Francuske sa Portugalkom, a onda vas vrati na Hugh Granta koji glumi neklasičnog britanskog premijera. Tu je prepoznatljiv britanski humor, pun sarkazma i ironije.

Ovo je film idealan za Novu Godinu ili Božić, a može se pustiti i za neko opuštajuće veče sa prijateljima, devojkom. Kod mene se nalazi na listi komedija koje treba pogledati nakon naporne nedelje. Iako izgleda naivno, i ima propusta, kritikuju ga zbog mizogenije, seksizma, film ima sve svoje elemente: uvod, zaplet, preokret, razrešenje i srećan kraj. Šta ćete više za veselu atmosferu. Kada gledam film deluje mi kao da su neki glumci došli tu da se zabave. Možda je to ne samo zbog njihovog neospornog talenta, već i zbog savršeno odabrane uloge. Grant glumi opuštenog premijera koji se zaljubljuje u služavku, a političko mesto ga baš nešto i ne zanima, a Firth je toliko poludeo za Portugalkom da je počeo da uči portugalski.

No, da kažem nešto i o samom filmu. Rekla bih da je u filmu sve prenaglašeno, a možda i sa razlogom. U javnosti je izazvao svakakve komentare, od visoke ocene na imdb.com do niske ocene na rottentomatoes.com. Film ima sličnu strukturu kao i Babel (preporuku možete pročitati ovde) a ukoliko ste već pogledali film onda možda možete naslutiti kako bi to izgledalo. Sa ovim filmom ćete sigurno oduševiti poznanike ako im pustite u nedelju uveče uz kokice i vino.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.