Film Mama Mia! donosi gomilu velikih imena i dosta pevanja. Reč je o mjuziklu, žanru koji je specifičan za Ameriku. Njima je očigledno bitan u kinematografiji, a ima ih i koji su nagrađivani. Rekla bih da je odličan za Evropljane koji nisu navikli na neočekivane napeve usred priče. Mamma Mia je sniman u Evropi, na ostrvu Skopelos. Kao veliki fanovi, mi smo posetili i dve lokacije gde je sniman.

Film je i feministički. Radnja se vrti oko žene koja je rešila da otvori restoran i započne novi život. Sama, samo sa svojim detetom.

Muzika je u stilu sedamdesetih i Evrope, pevaju se pesme čuvene grupe ABBA, otud i ime filma. Bilo mi je interesantno, a pomalo i komično, gledati „kralja“, „Džejmsa Bonda“ ili pak „Margaret Tačer“ kako plešu uz ABBINE najpoznatije hitove.

Mamma Mia je odličan izbor za leto, a možda vas navede da otputujete na magično ostrvo Skopelos, koje je inače poznato po svojoj mirnoći, Siesti i belom gradu koji podseća na Santorini.

Drugi deo (Mamma Mia ima dva dela, i oba su dobra. Od velikih imena tu su Meril Strip, Pirs Brosnan, Kolin Firt, Stelan Skarsgard i Amanda Sajfrid.) je sniman u Hrvatskoj. Ako se plašite aviona pa nećete da putujete na Skopelos, onda po principu bratstva i jedinstva, sedite u auto i krenite ka Jadranu.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.