Dens scenu u Srbiji ne možete ni zamisliti bez jednog benda. To je grupa koja je na samom početku možda bila i neodlučna oko izbora muzike kojom će se baviti. Nisu hteli da budu rok bend, niti hip-hop, a nisu baš bili ni za metal. Drugim rečima, bili su negde između. A između svega toga uglavnom se pravi loša muzika, neki bućkuriš. Danas vam preporučujemo bend koji je sve to okrenuo naopačke i čitavu jednu deceniju provocirao javnost. Odnosno, sofisticiranom uvetu je trebalo da se navikne na takvu vrstu muzike, izvođenja, skakanja. U pitanju je čuvena grupa „The Prodigy“.

Oni plene svojom energijom, muzikom koja vas tera da skačete i budete jedno sa svim ljudima koji oko vas skaču i pevaju. Pritom se možete samo nadati da ćete ostati u komadu. Ili ipak ostajete po strani jer su previše agresivni. Naprosto kod njih nema mesta za fine melodije, neobične skale i sofisticiranu muziku. Oni sviraju sirovo, grubo i bez mnogo razmišljanja o finom muzičkom tkanju. Ukoliko se pak primite na njih, ne možete biti nemi posmatrač na njihovim koncertima. The Prodigy vam to ne dozvoljava.

Danas preporučujemo njihov hit sa poslednjeg albuma. Zapalite nebo, odnosno „Light Up the Sky“. Albumi koji su ih proslavili su ipak iz prošlog veka. Međutim, i nakon toliko godina uspeli su da naprave nove hitove koji ostaju novijim generacijama. Oni se ne odriču nasilja, vatre i sve te histerične buke koju proizvode. Oni su bend koji ne odustaje čak i u teškim trenucima. Gubitak pevača je sigurno pogodio bend. Ali oni se vraćaju na scenu. Sumanuti ples kao da vas drma struja, i upravo izbacujete najgoru energiju koju ste primili od nekog neprijatelja je njihov zaštitni znak. Jer oni su možda za to baš najbolji. Kada želite da đuskate i skačete bez razmišljanja, i sve vam se nakupilo, možda je The Prodigy vaš izbor.

Opet su u Srbiji, tako da ako ste ovih dana nervozni i baš bi nešto razbili a ne želite da vas uhapse, onda pravac Exit, ili pak neki drugi grad u Evropi, s obzirom da je turneja tek počela.

Pesmu možete poslušati ovde.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.