Iako se mi u Lava Labu trudimo da ne ponavljamo previše iste izvođače i da ponudimo što šareniji sadržaj, u slučaju Nika Kejva (Nick Cave) smo prešli sve crvene linije. Njemu se divim pre svega kao čoveku, koji je proživeo svašta i ostao jak i vrlo dosledan sebi i svojoj muzici. Stoga, smo odlučili da vam preporučimo još jednu njegovu genijalnu pesamu „50 feet of pure white snow“. Pesmu koja vas tera da cupkate nogom u mestu ukoliko se zadesite na poslu sa namrštenim šefom. Drmanje glavom, pevanje u sebi ili tiho zvižduckanje koje zbunjuje kolege je zagarantovano.

Ali najlepše i možda najuzbudljivije je da odvrnete muziku do daske i skačete. Možda vam dođe komšija koga ponese emocija pa počne da đuska sa vama, ili ćete ga pak samo iskulirati. Moram priznati da se nisam bavila tekstom i šta je pisac hteo da kaže, ali nekada nam to nije jedino bitno.

Treba pustiti da vas povede ritam, emocija, a Kejv to radi maestralno. I dok se neki ne odriču rokenrola i metal zvuka misleći kako je sve drugo muzika za slabiće, Kejv nam sa svojim nastupom to definitivno ruši. U ovoj pesmi je itekako odvažan, tekst nije nimalo lak za tumačenje. Mada, kod ovog autora ništa nije jednoznačno i na prvu loptu. Možda je baš zbog toga i genije. Nekada imam osećaj kao da nas Kejv namerno zbunjuje svojim tekstovima. Ali svakako nam kroz svoje pesme priča neku priču i ono što mi se najviše dopada, komunicira sa nama kroz taj tekst.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.