Melanie De Biasio je belgijska pevačica, kompozitorka i flautiskinja, a dodao bih i žena koja kroz muziku ume da izrazi tanana osećanja.

Njena muzika je lirski obojena, mračna, introspektivna. To je idealna muzika za noć, za razmišljanje, splin, može se slušati uz vino, Bodlera, voljenu osobu, u kadi okruženoj mirišljavim svećama, dok šetate između dva drvoreda po žutom i šuškavom lišću, kad vam neko nedostaje, kad je neko došao, a nije ga bilo neko vreme.

Muzika Melanie De Biasio će vas voditi kroz neobične muzičke teritorije. Ona neće da preplavi vašu pažnju, već želi da je pridobije, želi da se udubite u muziku, a ne da vas muzika napada. Ona peva tiho, nekada drži ruku ispred mikrofona kako bi postigla efekat i bila što tiša, kao da traži da se približimo kako bi je bolji čuli.

Tanane note i tanana osećanja izviru iz muzike simpatične Belgijanke. Njen glas je kao šapat iz daljine, kao poziv da se uđe u nešto nepoznato, pomalo mračno, ali sigurno lepo i plemenito. Kada ne peva, Melanie svira flautu. To radi isto tako nežno, lagano, tiho. Njena flauta muzici daje posebnu boju, dodatno slika atmosferu.

Relativno često preporučujemo atmosferični džez na ovim stranicama, a ovaj koncert spada u bolje iz ovog međužanra. Uživajte u muzici Melanie De Biasio.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.