Jeff Tweedy iz slavnog indi benda Wilco i Norah Jones, džez pijanistkinja, odsvirali su uživo pesmu „Muzzle Of Bees“, čini se spontano, kako bi napravili pauzu u razgovoru. Ako stvarno nisu vežbali onda su ovo uradili vrhunski.

Sve se odigralo na podkastu koji je pokrenula Nora Džouns. Prvi gost joj je bio Tvidi. I odmah u prvoj epizodi vrhunska svirka.

Pesma „Muzzle Of Bees“ originalno je objavljena na albumu „A Ghost Is Born“ iz 2004. godine i vrlo je nežna i poetična, puna moćnih stihova i fantastičnih slika. Pokazalo se idealna stvar za Noru Džouns.

Džef svira gitaru i peva dok ga Nora prati na klaviru, vrlo diskretno i poetično. Takođe ga dopunjuje glasom, kao pravi prateći vokal.

Fantastična poetska avantura vrhunskih muzičara kojima je pesma važnija od svega – to bi sažeto bio utisak. Još uvek ima muzike koju vredi tražiti i slušati. Nije sve pravljeno na osnovu istraživanja tržišta, anketiranja onih kojima muzika nije bitna, kao i marketinških rezultata (seme im se zatrlo). Neki ljudi i dalje prave muziku da bi mogli da prežive dan, a sviraju jer tako mogu da podele s drugima to što osećaju. Pogledajte video ovde.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.