Profesor i ludak (The Professor and the Madman). Kako zbunjujući naziv filma. Mel Gibson je još jednom odigrao neverovatnu ulogu. Human čovek, vrlo empatičan i sa genijalnom idejom. Gibson glumi profesora, James Murray mu je ime, koji dolazi na ideju da napravi rečnik tako što će pozvati ljude širom sveta da mu pošalju sve reči engleskog jezika kojih se sete.
Svi koji su želeli dobili su mogućnost da učestvuju u pravljenju jednog od najvećih svetskih rečnika engleskog jezika. U pitanju je prvo izdanje Oksfordskog rečnika.

U svojoj briljantnoj ideji da uključi ljude iz celog sveta dolazi do saznanja da mu je najviše reči poslao jedan čovek, osoba koja je u ludnici. Više od deset hiljada reči. Autentičnog ludaka, pacijenta doktora William Minor-a, igra šarmantni (Sean Penn) Šon Pen.
Osim što ćete uživati u glumi dva umetnika, steći ćete i jedno novo iskustvo koje vas uči da ne osuđujete ljude na prvu loptu, i da probate razumeti drugačije od sebe. Jer svi mi imamo svoje bubice. I na kraju, dok sam napisala preporuku, rešila sam da ga još jednom pogledam.