Nekad je lepo doći kući i ušuškati se uz neki film. Što se kaže – pustiti mozak na pašu. Doduše ako je neki težak film ne može se baš pustiti mozak na pašu, mora se čovek skoncentrisati i videti šta je umetnik hteo da kaže. Hvala bogu, njih je baš lako razumeti, zar ne?

Danas vam ne pišem ni o čemu teškom. Treba malo i mozak odmoriti. Tešku glavu rasteretiti. Komedija je idealna za to. Pogotovo laka, a još i holivudska. Lako štivo, uz to i pozitivna, a ima i poneku pouku. Možda vam više ništa ni ne treba. Jedino što je zapravo teško je sama reč u nazivu filma – „Profesor teške kategorije“ (Here Comes the Boom).

Možda su ga neki čitaoci ovih redova i gledali, a ako nisu evo je preporuka za rasterivanje teških misli. U glavnim ulogama, iskreno da vam kažem možda i najsimpatičniji komičar u Holivudu Kevin James i prelepa Selma Hajek. Simpatični debeljko zaljubljen u prelepu ženu. Klasika, već milion puta viđeno jer šta može čoveka naterati na velika dela osim lepe žene. Zanimljivo je to koliko je ženska lepota pokretač ovog našeg sveta. Moglo bi se svašta na tu temu reći. I sad kako to već obično biva, momak (Kevin James) mora da se dokaže i osvoji srce lepe žene (Selma Hajek). Selma je koliko se sećam posetila Srbiju. Što je lepo, volimo mi da ugostimo, a i znamo to. Opet lutam ja od teme. Evo, ne brinite vraćam se filmu.

Uglavnom Kevin James igra profesora u jednoj američkoj srednjoj školi. Nekad je bio ambiciozan profesor koji je voleo da prenosi znanje deci, međutim, vremenom je to izgubio, jer svi mi ponekad odlutamo sa puta. Vrlo brzo se priča komplikuje, kriza je u zemlji i naravno ono na čemu prvo treba da se štedi je obrazovanje, jer kome to treba, zar ne? Uglavnom, srednjoškolski profesor ulazi u svet mešovitih borilačkih veština (MMA) i kroz urnebesne akcije pokušava da reši ozbiljan problem i sakupi novac, a, naravno, i da oduševi Selmu i osvoji njeno srce. Da li će u tome uspeti ostaviću vama da sami otkrijete.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.