Čak dva koncerta u Beogradu održao je portlandski bend „Pink Martini“, a poprilično puna Arena u Beogradu je bila dokaz da postoje ljudi u Srbiji koji cene njihovu prijemčivost, muzičku raznolikost i toplinu. Ova šarolika ekipa iz Portlanda je bend sa kojim su se skoro svi sreli, a da to nisu ni znali. Mnoge hit serije i blokbasteri koriste njihove pesme na 16 svetskih jezika kao muzičke ilustracije, a njihov jedinstveni božićni album “Joy To The World” su sami opisali kao „denominational Christmas songs“. To je svojevrsno putovanje kroz svetske religije, jezike i obeležavanje praznika tokom zime.

Broj članova benda, koji je zapravo orkestar, i broj instrumenata na kojima sviraju varira, a menja se i broj jezika na kojima izvode svoje pesme. Iako je set lista na koncertima vrlo promenljiva, svaki se završava obradom najpoznatije brazilske kompozicije „Aquarela do Brasil“. Pre toga se nižu melodije iz svih delova sveta, ritmovi egzotičnih i klasičnih plesova, jezici koje razumemo i ne razumemo… Za svakog ima nečega, a njihova muzika najlepše zvuči kao celina i to koncertna celina.

Prema potpuno ličnom afinitetu, izabraću koncert na kome je, umesto standardne pevačice Chine Forbes, nastupila možda još interesantnija Storm Large. Iako su potpuno različite po senzibilitetu, izgledu i nastupu, obe se savršeno uklapaju u šarenilo muzike Pink Martinija i unose toplinu u zimske dane.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.