Bend Red Hot Chili Peppers (RHCP) i nakon 30 godina postojanja ne prestaje da lansira hitove. Nažalost u Srbiji je sve kontra, većina dobrih bendova više ne može da napravi hit koji parira prošlovekovnom. Međutim, Pepersima, i nakon gomile uspona i padova to polazi za rukom. Tako se njihova pesma „Dark Necessities“ našla u Lava Lab preporukama. Možda razlog takvog uspeha leži i u otvorenom umu građana Kalifornije, sunčanom Los Anđelesu. Društvo koje osuđuje umetnike ako zapalite džoint ne može se nadati velikim artističkim postignućima. Kalifornija nema takvo društvo. Zapravo je sve suprotno.

Za produkciju pesme se pobrinuo Brian Burton, poznatiji kao Danger Mouse, a spot je režirala Olivia Wilde. Upravo je House-ova Trinestica uspela da obuhvati sve i udari final touch. Muzika, tekst i spot čine savršenu celinu. Tekst koji vas zbunjuje i oduševljava, muzika koja se polako diže, pa onda opet usporava i skejteri koji se vozikaju po toplim ulicama Los Anđelosa. Sve je uživanje, možete isključiti ton i gledati samo spot ili pak zažmuriti i slušati muziku.

A sam tekst vas odvlači na više strana. Ali u tome je i lepota, ova pesma, odnosno tekst kod svakog može nešto drugačije da proizvede. Kod nekog je to možda melanholija, kod nekog izaziva osećaj pripadnosti… Stihovi možda ponajviše govore o čoveku i njegovoj drugoj ili tamnijoj strani. Verujem da smo se svi nekada našli u nekoj tamnoj sobi, kao i da nismo baš sigurni šta ćemo tu, šta treba da radimo i kako će se sve završiti. Ovo je ipak samo moje tumačenje. Ukoliko odlučite da istražite i tumačite stihove sigurno će vas, kao što pomenuh, preplaviti razne emocije.

Zaključak je možda i očigledan: kada imate neko blago, kao što Kalifornija ima RHCP, morate ga negovati, čuvati i podržavati, čak i ako se ne slažete sa njima. Samo tako će iz tog drveta izrasti najbolji plodovi.

Spot možete pogledati ovde.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.