Netflixova dramska serija o devojkama iz Ulice svitaca, Firefly Lane, donela je u prvoj sezoni (2021) neočekivan rasplet prve sezone i kraj tridesetogodišnjeg prijateljstva dve veoma slične, a tako različite žene iz američkog predgrađa koje su postale uspešne, svaka na svoj način. Dugoočekivana druga sezona, koja je trebalo da donese zaključak i završetak, donela je novo uzbuđenje i obećanje da će gledaoci sve saznati 2023.

Ovo je jedini spoiler u celoj seriji. Ostatak priče deluje, na momente, bajkovito, kao tinejdžerska serija iz devedesetih godina prošlog veka, samo u verziji za odrasle. Najbolje prijateljice pratimo od početka njihovog prijateljstva sa 14 godina, kada je Tali novopridošla zgodna ćerka samohrane majke – zavisnice, a Kejt devojka iz klasične porodice iz predgrađa koja vešto gura pod tepih sve što joj ne ide pod ruku. Kako vreme prolazi, obe rade na televiziji i dok Kejt postaje majka i domaćica (koja, posle razvoda od njihove zajedničke simpatije, pokušava da se vrati poslu), Tali izrasta u popularnu voditeljku debelog novčanika i povremeno problematičnog ponašanja.

Njihovo bezgranično poverenje, spremnost da pređu pola sveta zbog drugarstva i ljubavi, premošćavaju sve razlike, u jednom trenutku, ipak, propada. Šta je to što ih je razdvojilo i ima li šanse da im se putevi ikada spoje? Iskreno, volela bih da nisam odgledala ono što je prikazano posle odjavne špice poslednje epizode druge sezone. A pošto jesam, ostaje mi da čekam i vidim u kojoj meri je rasplet neuobičajen i originalan. Moglo je to mnogo, mnogo bolje…

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.