Preporuka za neopterećujuću i simpatičnu seriju za letnje dane (ah, valjda stižu) ide naslovu “Sex education”, koja se može naći na Netfliksovoj platformi ako prekopate “britanske komedije”. Iako trejler ume da zavara, jer stvara utisak već otrcane i viđene adolescentske drame, zapravo je reč o pravoj tinejdž seriji za odrasle!
Džin, samohrana majka i seksualna terapeutkinja (Džilijan Anderson) apsolutno slobodnog duha i Otis povučeni sin tinejdžer koji ima sve moguće probleme koji momci njegovih godina imaju, pa još malo i pride, sasvim je dovoljno za hormonsko frustrirajući zaplet.

Zaljubljivanje mladog Otisa, pretpostavljate, kulminiraće čitavu priču.
Vredi istaći da konstantnu tenziju između likova odlično nivelišu neverovatni kadrovi prirodnih lepota južnog Velsa, toliko dobro urađeni, da se čoveku momentalno seli tamo. I pored svih priča kako je Ostrvo dosadno i kišovito.
Anderson je ovom serijom uspela da promeni percepciju kod starije publike, slično kao što je njen kolega iz lova na onostrano, Dejvid Duhovni, uradio sa serijom “Kalifornikacija”.

Elem, ako ste jedni od onih koji se sećaju jezivih uvodnih tonova serije “Dosije Iks”, nakon što odgledate Sex education, biće vam jasno zašto mlađe generacije Džilijan doživljavaju kao neverovatno izazovnu i zgodnu ženu, a ne od “personalitija”, seksipila i šarma potpuno zanemarenu tajnu agenticu Skali. Istina je tamo negde.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.

By Ala