Ne vole svi leto, ali ne mogu pobeći od činjenice da je to doba raspusta i godišnjih odmora. I zato danas na ovim stranicama preporučujemo jednu opuštenu američku seriju. Seriju koja je idealna za leto bez mnogo stresa i napetosti. Sve suprotno od Faude ili La Casa de Papel. U pitanju je serija Castle. U glavnoj ulozi su Stana Katić i Nathan Fillion. Uloge su im, što bi rekli naši, legle „ko budali šamar“. Castle je simpatičan i pomalo smotani pisac koji piše krimi romane inspirisane realnim događajima iz života policajaca Njujorka. U neprekidnoj borbi da se uklopi u policijsku stanicu i okruženje, konstantno nervira svoju partnerku.

Beket je ozbiljna detektivka, najbolja u klasi i najmlađi detektiv u njujorškoj policijskoj stanici. Vrlo je netolerantna prema Kastlovim šalama i u stalnom je sukobu s njim, pre svega zbog njegovih teorija o slučajevima koje rešavaju. Njene teorije su isključivo bazirane na činjenicama i stvarnim dokazima, dok je Kastl sklon teorijama koje su daleko od stvarnosti, ili prelaze i u teorije zavere (ipak je mašta neophodna da bi neko bio dobar pisac, u ovom slučaju pisac kriminalističkih romana). No i pored svih razlika i sukoba, jedno im je zajedničko, želja da se zločin reši i time donese pravda za nastradale i za njihove najbliže, što im na kraju uvek i uspeva.

Iz sezone u sezonu jedno drugo sve više prihvataju i polako počinju i da jedno drugom nedostaju. U pojedinim scenama Beket čak i traži da čuje neke sumanuto uvrnute teorije kako bi imala s čim da započne istragu. I kao i svaki uzbudljivi krimi serijal i ovaj je ispunjen pričama o serijskim ubicama, misterioznim zločinima koje pokušavaju da zataškaju korumpirani policajci i političari.

Uživajte ovog leta u zanimljivom odnosu između detektivke Beket i Kastla koji od dve suprotne strane novčića polako postaju jedno. Postaju junaci koji ne mogu jedno bez drugog da započnu rešavanje slučaja. I ne samo to…

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.