Gledali bi neku poučnu seriju, ali ne previše ozbiljnu? Želite da se malo zabavite nakon stresnog dana na poslu? U tom slučaju vam predlažem da pogledate „The Good Fight“, seriju koju je podržao i veliki Ridli Skot. Serija se odvija jednim delom u sudnici gde često možemo videti kako izgleda anglosaksonsko pravo u praksi, kao i koje su njegove prednosti i mane u odnosu na kontinentalno.

Prva epizoda počinje dolaskom Donalda Trampa na predsedničko mesto, gde je naša glavna junakinja zgrožena i ne bih preterala kada bih rekla da je i očajna. Ako obratite pažnju na Dajanin radni sto, videćete da tamo stoji njena slika sa Hilari Klinton. Sada vam je i jasno zašto joj se svet okrenuo naopako kada je Tramp došao na vlast. Ponzi šema, Rut Ginsburg, Golden Shower, zid sa Meksikom, sudija Kavanaugh, Me Too pokret, NSA i još mnogo aktuelnih tema u Americi obrađeno je u ovoj seriji.

Ovogodišnja, skoro završena peta sezona, obrađuje aktuelne teme, a počinje izborom Bajdena za predsednika SAD-a. Da li nam peta sezona ostavlja mogućnost za bolji svet? Da li će Amerika postati malo bolje i pravednije mesto za sve pa čak i za komičara Luis Si Keja?

A da serija bude interesantnija muž glavne junakinje (koja je zakleti liberal) je konzervativac, odnosno republikanac. Da li zajednice sa stavovima koji su toliko različiti mogu opstati i ako mogu šta je to što ih čini održivim? Da li je ključno to što se nadopunjuju i prave balans u društvu ili je ipak ljubav ta koja ih drži na okupu? Pogledajte, pa zaključite sami. Spremite kokice za subotu uveče uz Dajan Lokhart (Christine Baranski).

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.