Mnogo je filmova i serija koje pričaju razne priče o mafiji. I uvek su glavni junaci predstavljani kao nadljudi, neki ozbiljni likovi koji rešavaju stvari. Tako je bilo sve do serije „The Sopranos“. Serija je snimljena na kraju milenijuma, obeležila je kraj starog i početak novog.
Zamislite scenu u kojoj vođa italijanske mafijaške porodice sedi na udobnom kauču nasuprot ozbiljnog psihoterapeuta i priča o tome kako ga žena nervira. Sigurno to nije ono što vam prvo padne na pamet kad pomislite na mafiju.

Baš zbog takve scene, a i mnogih drugih, ova serija je posebna. Slika nam život kriminalca kao običnog čoveka, suočenog sa svakodnevnim problemima porodičnog života. Pred nama je ogoljen čovek sa svim svojim manama i vrlinama, strahovima i nedaćama. Verovatno najrealnije prenesena priča na mali ekran o životu jednog kriminalca. Džejms Gandolfini (Toni Soprano – glavni junak serije) maestralno iznosi ulogu muža i oca, koji je istovremeno i šef mafijaške organizacije. Ne bih da ulazim u detalje, ali moram dodati da, po mom mišljenju, nikad ništa slično nije snimljeno o mafiji.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.