Naslov zvuči kao dobro poznata rečenica iz filmova ili serija. Međutim, da li zaista znate kako putuje droga, recimo, kokain? Ovog puta vam preporučujemo mini seriju ZeroZeroZero (osam epizoda). I bez obzira da li je odgovor potvrdan ili negativan, serija je za svaku preporuku, jer nas upoznaje sa ljudima koji se bave trgovinom droge, govori nam kakvi su njihovi karakteri, koliko zaista vole svoje najmilije. Koliko nam nudi uzbuđenja, toliko nam nudi i težine. Mnoge nevine duše su izgubile život zarad najčistijeg kokaina. To jedinjenje koje vam daje energiju, pruža vam osećaj prijatnosti, kao da ste tek sada ustali, a vi ste pre toga istrčali deset kilometara za pet minuta, zapravo seje samo smrt.

Ovaj beli prašak kreće da se pakuje u siromašnim državama u polupropalim fabrikama, a za isporuku i puno nula na računima su zaduženi biznismeni. Međutim, pitanje je ko na kraju zaista zarađuje, a ko gubi. Kako se preuzima kartel, a kako se preuzima porodični biznis, sve to možemo videti u seriji. I plus je vrlo napeto. Zaključujem da scenarista nije hteo da nam prikaže samo finu gospodu po restoranima sa Mišelin zvezdicama i u Poršeima već i žive ljude, njihove porodice i kako se oni ponašaju u kritičnim situacijama u odnosu na ljude koji pakuju kokain u tegle od papričice. Koje su sličnosti i da li, kada je gusto, ima razlike.

Ono što bih volela da vidim na ekranima jeste kako ide droga preko Srbije. Da li to švercuju samo naše komšije, a mi smo poverovali da su to papričice ili smo se ipak i mi malo ogrebali? Bilo bi dobro videti jednu takvu akciju, a da nije Južni vetar. I pod uslovom da serija bude kritika društva, a ne jurnjava u skupim automobilima sa dobrom pucnjavom, tako da svaki klinac poželi da bude mafijaš.

Pogledajte i druge Lava LAB preporuke ovde.